Suroviny:
75 g změklého másla + na formu
125 g hladké mouky
125 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
90 g třtinového cukru
90 g třtinového cukru
2 vejce
4 zralé banány rozmačkané
4 zralé banány rozmačkané
50 g ořechů/rozinek/nastrouhané čokolády (co má kdo rád)
Postup:
Všechny suroviny smícháme v míse dohromady. Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou a připravené těsto do ní vlijeme. Pečeme při 180 °C cca 50 minut. Zda je chlebíček upečený zkoušíme špejlí (po vyjmutí musí být suchá) a pokud se nám nezdá, můžeme ještě cca 10 minut dopéct při 150 °C.
Vždy když mi zbydou banány a začnou černat vzpomenu si na tenhle recept. Většinu ingrediencí mám obvykle doma, nebo se dají snadno nahradit. Například použiji pouze bílý cukr a mouku tu, co zrovna mám. A vždy se povede a je hotový rychle.... vlastně se skoro stejně rychle i sní.... někdy ani nestačí vychladnout.
Vždy když mi zbydou banány a začnou černat vzpomenu si na tenhle recept. Většinu ingrediencí mám obvykle doma, nebo se dají snadno nahradit. Například použiji pouze bílý cukr a mouku tu, co zrovna mám. A vždy se povede a je hotový rychle.... vlastně se skoro stejně rychle i sní.... někdy ani nestačí vychladnout.
Zdroj: časopis Apetit Březen 2012