Bruschetta s rajčaty a burratou

 


Nedávno jsme byli v italské restauraci, kde jsme si dali jako předkrm bruschettu s rajčaty a burratou.  Moc nám všem chutnala a tak jsme se rozhodli zařadit ji do našeho jídelníčku.


Suroviny:

  • rajčata
  • burrata
  • bazalka
  • olivový olej
  • dobré pečivo, klidně den staré (ideálně nějaký rustikální chléb)
  • česnek - není nutné
  • sůl, pepř

Postup:

Nejprve si připravíme rajčatovou směs. Rajčata nakrájíme na menší kostičky a spolu s bazalkou je podusíme na nepřilnavé pánvičce, aby pustila šťávu. Jejich konzistence se změní trochu do omáčky..

Chléb opečeme na sucho (v topinkovači, na grilu), pokud chcete můžete topinky potřít česnekem. Na topinky navrstvíme rajčata, přidáme natrhanou burratu. Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Podáváme ihned, dokud je rajčatová směs ještě vlažná. 

Inpirace: Bistro mercato per tutti, Olomouc