Suroviny:
chlazený filet halibuta
nové brambory
cherry rajčátka
2 lžíce másla
olej
sůl, pepř, případně koření na ryby
citron
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Halibuta nakrájíme na porcičky, osolíme, opepříme, případně posypeme kořením na ryby. Na pánvi rozpustíme máslo s troškou oleje a rybu na něm z obou stran osmahneme, stačí 2 minuty z každé strany. Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Na brambory rozprostřeme osmažené porce ryby a zalijeme máslem, ve kterém se ryby smažily. Filátka pokapeme citronem.
Mezi kousky ryb poklademe rajčátka. Pokud máme malá můžeme vcelku, větší kousky je lepší rozkrojit. Takto připravený plech dáme do trouby vyhřáté na 180°C na 20-30 minut - to záleží na typu trouby, proto rybu kontrolujte, ať si to výtečné bílé rybí maso nevysušíte.
Hotové jídlo servírujte tak, že nejprve dáte na talíř brambory s rajčátky a teprve na ně položíte rybu. U nás doma se tento recept setkal s velkým nadšením a to zejména ze strany čtyřletého syny, který je velký jedlík ryb.