Dýňový eintopf


Toto je nejlepší způsob jak zpracovat obyčejné dýně, ale pokud máme doma hokaido, můžete klidně použít i ji.


Suroviny: 


1 větší cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
400 - 500 g dýně
1 konzerva rajčat
1 l drůbežího vývaru (použila jsem sušený vývar Alnatura)
1 konzerva fazolí
350 g kvalitních vídeňských párků
1 hrst drobných těstovin (mušličky, tarhoňa...)
sekaná petrželka
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce cukru krupice
sůl, pepř

Postup: 

Cibuli nakrájíme na jemno. Do velkého hrnce dáme olej a cibulku na něm osmažíme. Když cibulka zezlátne, přidáme nasekaný/vylisovaný česnek a sladkou papriku. Ihned zalijeme vývarem. Sladká papriky by se neměla smažit, aby nezhořkla. Do vývaru přidáme rajčata nakrájená na kousky i s tekutinou, ve které jsou v konzervě naložená. Dále přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kousky a cukr. Zamícháme a na mírném plameni vaříme 30 minut než dýně změkne.
Do povařené polévky přidáme slité fazole, párky nakrájené na kolečka a těstoviny. Vaříme do uvaření těstovin, cca ještě 10 minut. Ochutíme solí a pepřem, přidáme sekanou petrželku a můžeme podávat. Pro mě je ideálni konzistence této polévky taková, aby vařečka v hrnci stála, takže přidávám hodně těstovin a klidně i další suroviny podle chuti. Tato verze je naše nejoblíbenější a děláme si ji každý podzim.