Suroviny:
300 g jablek
300 g hladké mouky
100 g třtinového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
80 g másla
2 vejce
skořice
rozinky
sekané mandle na posypání (nemusí být)
tuk a hrubá mouka na vymazání formy
Postup:
Zdroj: Zatloukalová Jana Floretýna: Kuchařka pro dceru
Tento koláč jsem vlastně ani na blog dávat nechtěla, jenže každý kdo ho ochutnal chtěl recept. A to mi nedalo - přece ho tady nebude několikrát přepisovat na papírky. Jedná se totiž o opravdu rychlý koláč, který uděláte snadno i když máte doma malého pomocníka jako já. To jsou přece dobré důvody, abych vás na něj upozornila. Takže tady je. Zkuste ho upéct a uvidíte, že nezklame. Je to opravdová lahůdka. A pro hubené požitkáře doporučuji podávat s čerstvě vyšlehanou domácí šlehačkou, to bude teprve pošušňáníčko.
Formu jsem koupila na výletě s nebožkou babičkou do Klášterce nad Ohří, v podnikové prodejně Thun.