neděle 24. dubna 2016

Třená bábovka s rozinkami


Já prostě miluji bábovky. Pořád bych mohla zkoušet nové a protože se jich většina povede, tak vám je sem musím všechny dávat, aby jste je mohli zkoušet se mnou. I tato stojí za to. 



Suroviny: 


4 vejce
150 g cukru krupice
500 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
150 g změklého másla
300 ml mléka
2 hrsti rozinek - já jsem zkombinovala klasické tmavé rozinky a zlaté rozinky
holandské kakao
máslo a hrubá mouka na formu

Postup: 


Vejce s cukrem utřeme v robotu do hladké, světlé a nadýchané pěny. Trvá to cca 10 minut. Mouku smícháme s práškem do pečiva a spolu s mlékem a máslem ji postupně všleháváme do vaječné pěny. Dále přidáme rozinky. Jednu třetinu těsta oddělíme od zbytku a obarvíme ji kakaem.
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouku. Do formy dáme cca polovinu světlého těsta, zalijeme tmavým těstem a přikryjeme světlým těstem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi jednu hodinu. Zda je bábovka upečená můžeme vyzkoušet špejlí. Pokud ji vyndáme suchou a bez drobků je bábovka hotová. Ihned po vyndání z trouby bábovku opatrně vyklepneme na talíř a necháme vychladnout.










Zdroj: magazín Albert, ale nevím který ročník . už jsme měla doma jen vytrženou jednu stránku