pondělí 28. března 2016

Vajíčková pomazánka


Vajíčková pomazánka je jedna z mých oblíbených a neustále zkouším nové verze. Tato verze rozhodně bude patřit mezi mé oblíbené. Díky základu ze žervé a jogurtu je tato pomazánka lehká a snadno stravitelná



Suroviny: 


6 vajec uvařených natvrdo
200 g žervé
150 g bílého jogurtu
1/2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžičky soli
špetka pepře

Postup: 


Vajíčka oloupeme, rozřízneme a vyndáme žloutky. ty rozmačkáme vidličkou najemno. Bílky rozsekáme nožem na malé kostičky - část bílků můžeme nechat a naplnit je hotovou pomazánkou. K žloutkům přidáme žervé, jogurt, hořčici, sůl a pepř. Promícháme a přidáme najemno nakrájené bílky. Ochutnáme a případně dochutíme - můžeme přidat i najemno nasekanou pažitku. Před podáváním pomazánku v lednici vychladíme.














Zdroj: Vaněk Roman: Snadno a rychle: 111 receptů pro všední den - upraveno