pátek 29. ledna 2016

Ovesné vafle


Nejlepší nedělní snídaně je sladká snídaně s celou rodinu. Tyto ovesná srdíčka jsou velice chutná a můžete je dát dětem i jen tak jako odpolední svačinku.  



Suroviny:


1/2 hrnku celozrnné hladké mouky
1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek ovesné mouky
1/4 hrnku třtinového cukru
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
2 vajíčka
1 a 1/2 hrnku mléka
2 lžíce slunečnicového oleje
vanilkový extrakt

Postup:


V jedné misce smícháme suché ingredience - prosátou mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva, sůl. Já používám místo vanilkového extraktu mletou vanilku, takže přidávám i tu. V druhé misce smícháme mléko, žloutky, olej. Sypké suroviny smícháme s tekutou směsí. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně je přidáme do těsta.
Vaflovač rozehřejeme a po částech v něm pečeme vafle. Tyto vafle se k vaflovači trochu víc lepí, ale pokud počkáte cca 3 minuty, než se trochu zapečou, tak jde vaflovač pěkně otevřít.
Vafle jsou velice chutné a díky třtinovému cukru chutnají příjemně karamelově.  Není potřeba je ničím dochucovat, ale pokud chcete, dají se konzumovat například s javorovým sirupem.









Zdroj: http://allrecipes.com/