pondělí 6. dubna 2015

Pomazánka z vajec a avokáda


K Velikonocům prostě patří vajíčková pomazánka. Ale proč to nevzít trochu jinak a neudělat si kreativní verzi této pomazánky. Přidáním avokáda pomazánku vylepšíte a uděláte z ní velice svěží záležitost. 



Suroviny: 


2 vejce uvařená natvrdo
2 bílky uvařené natvrdo (klidně použijte prostě 4 celá vejce natvrdo)
2 malá avokáda (zralá)
1 lžíce řeckého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
1 nasekaná jarní cibulka
1/2 lžičky dijonské hořčice
sůl, pepř
křehké pečivo k podávání
pažitka na ozdobení

Postup: 


Vajíčka nakrájíme na kousky, stejně tak i bílky. Pokud nevíte co by jste udělali ze zbývajících dvou žloutků, prostě použijte všechna vajíčka celá. Avokáda oloupeme a zbavíme pecky. Nakrájíme je na kousky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na jemno. Avokáda vložíme do misky a zakápneme citronovou šťávu, ta zajistí že avokáda nebudou hnědnout. Přidáme vajíčka, jogurt, jarní cibulku a hořčici. Vidličkou směs promačkáme a promícháme. Dochutíme solí a mletým pepřem. Podáváme namazané na křehkém pečivu či krekrech. Můžete samozřejmě použít i čerstvou bagetku.











Zdroj: časopis Albert, březen 2015