neděle 18. ledna 2015

Výborný jogurtový štrůdl


Štrůdl je naše taková zimní klasika. Děláme ho často, ale jíst pořád dokola jen jeden je nuda. Proto každý rok zkouším alespoň jeden nový recept, aby jsme měli doma změnu. A tento je opravdu povedený.  


Suroviny:


500 g polohrubé mouky
150 g bílého jogurtu
1 hera
1 žloutek na potření

na náplň: cca 1 kg jablek
strouhanka/strouhaný perník
rozinky
skořice

Postup: 


Z mouky, jogurtu a hery vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na 3-4 dílky. Každý díl vyválíme na ovál, posypeme strouhankou a strouhaným perníkem. Nandáme jablíčka, ze kterých jsme vymačkali šťávu a posypeme rozinkami a skořicí. Ovály poté zavineme do rolády, opatrně přendáme na pečící papír svárem dolů a konce schováme pod roládu. Před pečením potřeme rozšlehaným žloutkem. Záviny pečeme při 180° C cca 40 minut do zlatova. Před podáváním můžeme pocukrovat.













Zdroj: Mimibazar