úterý 9. prosince 2014

Bílková poleva na zdobení perníčků





Suroviny: 


180 - 200 g cukru moučka
1 bílek
citronová šťáva

Postup: 


Cukr moučka 3x přesypeme přes jemné sítko. Bílek dáme spolu se 180 g cukru do mixeru a necháme 20 minut mixovat. Pravidelně stěrkou oškrabáváme cukr z krajů nádoby a necháme zašlehávat. Po dvaceti minutách by měla být polevu hotová. Trochu polevy dáme do zdobícího sáčku a ozdobením pár perníčků zkusíme konzistenci. Pokud je poleva moc hustá vrátíme do mixeru, přidáme pár kapek citronové šťávy a necháme opět minimálně 10 minut mixovat. Řídkou polevu zahustíme cukrem a necháme také minimálně 10 minut mixovat.
Poleva správné konzistence by měla velice pomalu kapat ze lžičky a tvořit na zbytku polevy tečky, které se velice pomalu vnořují do zbytku hmoty.
Hmotu přendáme do zdobícího sáčku - to je podle mě nejlepší způsob jak zdobit perníčky. Zkoušela jsem různé sáčky do kterých jsem dělala malou dírku, ale nikdy jsem s nimi nebyla dostatečně spokojená.
Poslední rada na závěr, perníčky je lepší nechat před zdobením pár dní odpočinout v uzavřené krabici a pak teprve zdobit.