Dia cheesecake





Suroviny: 


1 balení dia sušenek (cca 130 g)
30 g másla
1 plnotučný tvaroh + můžete přidat i několik lžic smetanové lučiny
1 vejce
30 g vhodného dia cukru
1 kysaná smetana k podávání

Postup: 


Sušenky rozmixujeme a spojíme s máslem. Dnem lžíce směs upěchujeme v koláčové formě. Já dělám tento cheesecake pouze pro dědečka a tak mu ho dělám do poloviční formy, proti klasickému koláči. Z tvarohu, lučiny, vejce a cukru vymíchám hladkou směs, kterou rozprostřu na rozdrcené sušenky. Pečeme cca 30 minut při 150° C. Já obvykle peču spolu s klasickým cheesecakem pro zbytek rodiny a zapomenu, že je tam i ten malý a necháme ho déle. Kromě toho, že praskne se nic hrozného nestane. Správný cheesecake, by ovšem měl na povrchu zůstat krásně hladký. Upečený koláč necháme vychladnout a poté zatuhnout v lednici. Podáváme přelitý kysanou smetanou, případně horkým ovocem.