Ovocné tvarohové knedlíky





Suroviny: 


2 tvarohy v alobalu
cca 10 lžic dětské krupičky
2 menší vejce
špetka soli
cca 20 jahod
polohrubá mouka na podsypávání
na posypání podle chuti: tvrdý tvaroh, strouhanka, cukr moučka, rozpuštěné máslo, smetana na vaření, rozmixované jahody apod.

Postup:


Na vál nasypeme dětskou krupičku, lehce posolíme. Přidáme tvarohy a vejce a zpracujeme v hladké těsto. Snažíme se přidávat další krupičku pouze minimálně, čím víc jí dáme, tím budou knedlíky tužší. Při závěrečném zpracování už jen lehce posypeme polohrubou moukou. V těstě mohou zůstat malé hrudky tvarohu, ničemu to nevadí. Jahody omyjeme, osušíme a očistíme.
Těsto vyválíme na váleček, odkrajujeme plátky, které ještě rozplácneme a balíme do nich jahody. Ruce si při práci namáčíme do polohrubé mouky.  
Knedlíky vaříme v horké osolené vodě než vyplavou na povrch, cca 8 minut. Hotové knedlíky vyndáme a podáváme s posypkou podle chuti.






Zdroj: maminka

Tohle jsou naše oblíbené jahodové knedlíky. Vlastně už do tohoto těsta dávám i meruňky a švestky se skořicí. Těsto je prostě výborné, jen je opravdu potřeba šetřit s krupicí, aby základem byl opravdu tvaroh. Klidně radši kupte tučný tvaroh, ten je hustější a pak stačí použít méně krupičky, klidně jen 4 lžíce na jeden tvaroh.