úterý 11. června 2013

Polévka z červené čočky



Suroviny: 


150 g červené čočky
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce hladká mouky
sůl
petrželka
1 rajče
rohlík

Postup: 


Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mouku a lehce osmažíme. Přidáme cca 1 - 1,5 litru vody. Přidáme propláchnutou čočku, sůl a rozetřený česnek. Necháme projít varem a na mírném plameni vaříme do měkka, cca 15-20 minut. Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Rohlík nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dozlatova. 
Polévku servírujeme s nakrájeným rajčetem a najemno nakrájenou petrželkou (na tu vždy zapomenu) a s kostičkami opečeného rohlíku. 








Zdroj: MUDr. Lenka Kejvalová: Výživa dětí od A do Z + doplněno osobními úpravami