čtvrtek 27. června 2013

Hlívový guláš



Suroviny:


alespoň 500 g hlívy ústřičné (čím víc, tím líp)
1 cibule
1-2 brambory
2 lžičky koření na guláš
1 lžíčky sladké papriky
1 lžička kurkuma
trošku curry
sůl, pepř
olej

Postup: 


Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Hlívu nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme nakrájíme najemno. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme hlívu. U mě to vždy vypadá, že se nevejde do pánvičky, ale za chvíli se stáhne a je tam místa dost. Jakmile se stáhne přilijeme brambory i s vodou, ve které se vaří. Nevadí, že ještě nejsou brambory měkké, dovaří se spolu s hlívou. Přidáme všechno koření podle chuti a necháme alespoň 20 minut dusit do měkka. Podáváme s pečivem.

Pokud máte rádi pálivé, můžete do guláše přidat chilli. 





Tohle je recept od manželovy maminky. Poprvé jsem ho jedla u ní a od té doby se pokouším vytvořit její verzi.... ještě se mi to nepovedlo, ale myslím, že i tato varianta stojí za zkoušku.