sobota 23. dubna 2016

Máslo s medvědím česnekem



Dnes na farmářském trhu jsem zjistila, že se stále prodává medvědí česnek, proto přidávám jednu inspiraci pro ty, co si ho koupili.  

Suroviny: 



150 g másla
10-15 listů medvědího česneku
sůl

Postup:


Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu.  Medvědí česnek omyjeme, odstraníme stonky a nakrájíme ho na jemno. Máslo, medvědí česnek a sůl promícháme důkladně lžičkou. Máslo přendáme do lednice a necháme opět vychladit, aby máslo zůstalo snadno mazatelné.
Mažeme na jakékoliv pečivo, já obvykle upeču tento domácí chléb: http://janasfood.blogspot.cz/2016/04/kminovy-chleb.html se kterým mi "medvědí máslo" chutná nejvíce. Máslo můžeme skladovat v lednici stejně jako klasické máslo. Mně se ještě nikdy nezkazilo, tak dlouho totiž v lednici nevydrží.