čtvrtek 24. března 2016

Šlehačkový beránek s kakaem


Máte rádi kakaovou chuť? Nudí Vás už klasický beránek? Tak tento recept je přímo pro Vás. Kakao je zdravé, je bohaté na antioxidanty a minerály.


Suroviny:


250 g smetany ke šlehání
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
3 vejce
300 g hladké mouky
1/2 kypřícího prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
mléko a zředění těsta
hrubá mouka a tuk na formu

Postup: 


V míse prošleháme smetanu s oběma cukry a vejcem. Sypké suroviny promícháme zvlášť v míse a poté po lžičkách přidáváme k tekuté směsi. Pokud je těsto příliš tuhé můžeme přidat mléko, aby byla směs tekutější.
Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy, zavřeme zadním dílem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180° C zhruba 50-6 minut. Zda je beránek upečený můžeme vyzkoušet špejlí. Opatrně nadzvedneme zadní díl beránka a zapíchneme do něj špejli. Pokud je suchá, je beránek hotový. Po vyndání z trouby necháme beránka chvíli stát a poté opatrně vyklepneme. Beránka necháme ležet dokud nevychladne. Poté ho můžeme postavit. Dřív to neděláme aby mu neupadla hlavička. Před podáváním beránka posypeme moučkovým cukrem.









Zdroj: Food speciál Veselé velikonoce 2016