Míša řezy bez mouky



Zamilovala jsem se do domácích verzí klasických dobrot z obchodu. Obvykle jsou zdravější, chutnější a levnější. Tyto řezy se výborně hodí na každou dětskou párty, protože malí konzumenti si je ihned zamilují. A jako bonus jsou bezlepkové, takže jimi můžete pohostit i celiaky. 



Suroviny: 


5 vajec
100 g cukru krystal
50 g kakaa holandského typu
1 tvaroh ve vaničce
200 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr

Postup: 


Oddělíme bílky od žloutků a žloutky s cukrem krupice vyšleháme do hladké pěny. Tento krok trvá opravdu dlouho, proto na něj nespěchejte. Já vždy používám robota, kde nechám žloutky s cukrem propracovat na rychlé otáčky a mezitím si chystám další suroviny. Ze žloutků musí vzniknout hladký, nadýchaný krém. Do této směsi přidáme prosáté kakao a necháme v robotu na mírné otáčky ještě jednou promíchat. Mezitím si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha. Bílky přimícháme vařečkou opatrně do žloutkové směsi. Musíme opatrně, aby jsme bílky vařečkou úplně neubily.
Troubu rozehřejeme na 190° C. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto rozetřeme na plech, nemusí až ke kraji, já jsem vytvořila obdélník těsta cca 33 x 22 cm. Pečeme v troubě zhruba 8 minut. Poté necháme vychladnout a opatrně odloupneme pečící papír. Hotový plát těsta rozdělíme na dvě poloviny a máme ho připravený na naplněný. Plníme tvarohem vyšlehaným se smetanou a vanilkovým cukrem dohladka, ručním mixerem to trvá cca 1 minutu. Naplněný plát necháme v lednici zatuhnout a poté nakrájíme nožem na řezy a můžeme podávat. Dětem řezy velmi chutnají a rozhodně představují levnější a zdravější variantu těch z obchodu.





Zdroj: magazín Albert 10/2015