neděle 19. července 2015

Třešňová bublanina



Letos jsem zkusila několik receptů na bublaninu než jsem našla ten pravý. Vy už nemusíte hledat a můžete udělat rovnou tuto. Je rychlá, velice chutná a vydrží i několik dní. 



Suroviny: 


2 hrnky polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
1 hrnek cukru krupice - může být i méně
1 vanilkový cukr - nebo cca 20 g domácího
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
máslo a hrubá mouka na plech
třešně - já dávám vypeckované, protože bublaninu jí i malé děti a tak se nemusí trápit s peckama

Postup: 


V mixeru vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny. Netrvá to nijak dlouho, ale výsledkem by měla být hladká světlá pěna. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme na vaječnou pěnu. Přidáme mléko a olej a vše promícháme metličkou. Mixer už není potřeba, zbytečně by jsme směs udusili. Hotové těsto přelijeme do plechu vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Na těsto naskládáme třešně a pečeme v troubě vyhřáté na 180° C 30 minut.











Zdroj: www.varecha.sk