pátek 12. června 2015

Bůček s paprikou a česnekem



Pro můj blog trochu neobvyklé jídlo, ale jedná se o rodinný recept, který se v naší rodině dělá už roky a navíc je takto připravené maso opravdová lahůdka. 



Suroviny: 


pěkný vepřový bůček s kůží- my máme rádi když je hodně masitý
červená paprika - koření
česnek
sůl
čerstvý chléb k podávání

Postup: 


Bůček vložíme do papiňáku, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a dva oloupané stroužky česneku. Jakmile se voda začne vařit papiňák zavřeme, ztlumíme a necháme dusit. Maso se v papiňáku vaří podle své výšky do měkka cca 50-60 minut.
Česnek, na množství na fotce jsem použila 5 velkých stroužků, oloupeme a utřeme. Zamícháme ho spolu se solí. Té dáme podle chuti.
Když je maso měkké vyndáme ho z papiňáku a ještě horké ho potřeme česnekem se solí a řádně popaprikujeme. Výsledné maso by mělo být pěkně červené, proto se použitého množství papriky nebojte. Takto připravené maso necháme vychladnout a vložíme do lednice. Necháme přes noc odpočinout.
Takto připravené maso nakrájíme na co nejtenčí plátky a podáváme ho na čerstvém chlebu. U nás doma jsme si chléb vždy krájeli na "kačenky".