Kynutí pizza šnečci


Takové trochu jiná pizza, kterou můžete připravit dopředu a klidně ji servírovat studenou, nebo ji dokonce vzít s sebou někam na výlet. Navíc jsou šnečci chutní i druhý den, takže když náhodou nějací zbudou vůbec nic se neděje. Náplň berte pouze jako orientační a dejte si do šnečků to, co máte rádi. 


Suroviny: 


na těsto: 260 ml mléka
1 lžička soli
1 lžička cukru
3 lžíce oleje
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
1 lžička oregana
1 lžička drceného kmínu
20 g čerstvého droždí (polovina kostičky)

na náplň: - použijte to, co máte rádi, sem vkládám takový standart, kterým nikoho neurazíte
rajčatová omáčka (cca 200 ml passaty, 1 malý protlak, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce cukru, trochu kečupu na dochucení, lžička bazalky, 2-3 stroužky česneku)
300 g eidamu
200 g šunky
1 malá konzerva kukuřice
čerstvé žampiony

Postup: 


V domácí pekárně necháme zpracovat kynuté těsto (program těsto). Hotové těsto má příjemnou konzistenci a vůbec se nelepí. Než se těsto udělá připravíme si ostatní suroviny. Žampiony oloupeme, nakrájíme na širší pásky a osmažíme na másle. Na rajčatovou omáčku použijeme to co zrovna máme doma, ideální je rajčatová passata pokud ji nemáte stačí protlak naředěný vodou. Omáčku dochutíme drceným česnekem, solí, cukrem, bazalkou, případně přidáme i trochu kečupu. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme.
Vykynuté těsto vyklepneme z pekárny, krátce propracujeme a rozdělíme na dvě části. Každou polovinu vyválíme na co největší obdélník (těsto na výšku max 0,5 cm) a potřeme rajčatovou směsí. Dále vše posypeme šunkou, kukuřicí, žampiony a nakonec sýrem. Zabalíme do rolády, krájíme na šnečky (já je dělám vyšší takže tak cca 3 cm široké) a ty pokládáme řeznou stranou na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v trouby vyhřáté na 180°C  cca 30 minut. Hotové můžeme konzumovat ještě teplé, ale výborné jsou i studené.






Zdroj: těsto www.mimibazar.cz