neděle 23. listopadu 2014

Panáčci s mandlí





Suroviny: 


300 g hladké mouky
200 g másla
100 g cukru moučka
1 vejce
cca 200 g mandlí

Postup: 


Ze všech surovin, kromě mandlí, zpracujeme hladké těsto. Mouku a cukr smícháme na vále a doprostřed uděláme dolíček. Na okraje dáme nasekané máslo, doprostřed rozklepneme vajíčko. Těsto prohněteme a zpracujeme. Hladké těsto zabalíme do sáčku a odložíme na noc do lednice.
Před dalším zpracováním vyndáme těsto o 15 minut dříve a necháme ohřát. Těsto po částech vyválíme a vykrajujeme panáčky. Každému panáčkovi dáme do ruky jednu mandli a špejlí naznačíme oči a pusu. Přendáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180° C cca 6 minut, než panáčci zrůžoví. Hotové panáčky necháme vychladnout a můžeme buď rovnou konzumovat nebo odložit do neprodyšné nádoby.
Pokud panáčky vhodně zabalíme můžeme je použít jako roztomilý dárek k Mikuláši nebo například na dětskou besídku.






Zdroj: http://www.mamincinyrecepty.cz/