pondělí 17. listopadu 2014

Dýňový perník






Suroviny: 


400 g polohrubé mouky
100 g cukru krupice
250 ml mléka
100 ml oleje
300 g dýně
1 vejce
1 lžíce kakaa
1 kypřící prášek do perníku
na dohotovení: rybízová marmeláda a cukr moučka

Postup: 


Mouku, cukr, kakao a prášek do perníku smícháme v jedné misce, mléko, olej a vejce ve druhé. Vše důkladně spojíme a poté přidáme nastrouhanou dýni. Já strouhám polovinu dýně na hrubo a polovinu na jemno.  Těsto přelijeme do pekáčku vymazaného máslem a vysypaného moukou. Perník pečeme cca 30 minut v troubě vyhřáté na 180° C. Hotový perník necháme cca 5 minut odpočinout ve formě, poté vyklepneme na vál.
Vychladlý perník podélně nožem rozkrojíme. Rybízovou marmeládu v misce lžičkou pořádně vymícháme dohladka a  rozetřeme na jednu polovinu perníku. Přikryjeme druhou polovinou perníku, pocukrujeme  a můžeme podávat.