středa 19. listopadu 2014

Bohunčiny kokosky





Suroviny: 


3 bílky
200 g cukru krupice
125 g kokosu

Postup: 


Bílky vyšleháme do tuha a poté vařečkou přidáme ostatní suroviny. Množství cukru a kokosu je orientační, bílky mohou být různě velké. Proto přidáváme tyto suroviny po částech, abychom vytvořili tužší hmotu, která se trochu drobí. Lžičkou dáváme kopečky bílkové hmoty na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 170° C cca 20 minut. Hotové hrudky jdou krásně oddělit od pečícího papíru, necháme je vychladnout a můžeme konzumovat.






Kokosky pro mě nejsou jen vánoční cukroví. Dělám je v průběhu roku častěji a to vždy v době, kdy mi v ledničce leží bílky, které nemám jak jinak použít. Tyto kokosky jsou velice rychle hotové a každý je má velice rád. Proto se hodí ke kafíčku klidně jen tak v neděli.  
Pro ty co nemají rádi kokos mohu doporučit přidat místo kokosu sekané nebo mleté ořechy. Ráda dělám i mandlovou verzi těchto sušenek. S mletými mandlemi je hmota řidší a proto se vždy roztečou do tvaru oválků.