úterý 7. října 2014

Nudle s kedlubnou





Suroviny: 


150 g širokých nudlí (v původním receptu jsou bezvaječné, já ovšem používám domácí vaječné)
1-2 středně velké kedlubny
1 cibule
olej
sůl, pepř, červená paprika

Postup: 


Nudle uvaříme podle návodu na obalu a mezitím si připravíme kedlubny. Ty oloupeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na jemno. V rendlíku na oleji osmahneme cibuli (ne do hněda) a přidáme kedlubnu. Osolíme, opepříme, přidáme cca 1/3 lžičky papriky. Přidáme trochu vody a necháme dusit cca 10 minut do měkka. Uvařené těstoviny slijeme, přidáme k nim hotovou kedlubnu a můžeme podávat.





 Zdoj: Mačingová Antónie, Zhubněte jednou provždy

Já nejsem zastánce žádných drastických diet. Na druhou stranu, ale není špatného na tom, se v knihách o hubnutí inspirovat zdravými recepty a sem tam nějaký přidat do svého jídelníčku. Tyto těstoviny jsou rychlé, levné, zdravé a hlavně moc dobré, čímž pro mě splňují mnoho požadavků dnešní uspěchané a jak říká můj manžel "instantní" doby.