neděle 12. října 2014

Mramorový cheesecake





Suroviny: 


2 vaničky plnotučného tvarohu
2 zakysané smetany
70 g másla
1 vejce
1,5 balíčku sušenek Bebe (použila jsem jedny tmavé a polovinu celozrnného balíčku)
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky citronové kůry
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce kakaa

Postup: 


Sušenky rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme k nim rozpuštěné máslo, promícháme a vložíme do formy. Upěchujeme dnem skleničky do hladkého a pevného povrchu. Necháme chvíli odpočinout.
Z ostatních surovin vyjma kakaa vymícháme ručním šlehačem hladkou hmotu. Mícháme jen chvíli, chceme aby se suroviny spojili, nikoliv našlehaly. Z výsledné směsi odebereme větší třetinu a tu ještě spojíme s kakaem. Do středu korpusu poté vrstvíme na střídačku světlé a tmavé těsto. Nejprve dáme 2 lžíce světlé směsi, na to jednu lžící tmavé. Takto střídáme až do vyčerpání obou, tvarohová směs se nám tímto postupem rozteče po celém povrchu koláče. Pečeme v trouby vyhřáté na 150° C cca 40 minut. Vychladlý na pokojovou teplotu vložíme na několik hodin do lednice, aby se koláč dal pěkně krájet.






Zdroj: http://dobruchut.azet.sk/recepty/