čtvrtek 30. října 2014

Dušené krůtí maso se zeleninou

Suroviny: 


500g krůtího masa (osobně používám prsa, protože jsou rychleji měkká)
1 cibule
3-4 mrkve - pro nás to ovšem je málo, já dávám klidně i 6 mrkví
1 pórek
400 ml vývaru (podvádím a používám ten z kostky - abych se utěšila používám aspoň bio verzi)
1 lžička rozmarýnu (nebo jiného koření vhodného k masu) - nemusí být
1 konzerva bílých fazolí
sůl, olivový olej


Postup: 


Maso omyjeme pod tekoucí vodou, okrájíme tuk a nakrájíme na kostičky. Smícháme se lžičkou soli a necháme odpočinout. Mrkev oloupeme a nakrájíme na 3 cm dlouhé špalíčky. Zhruba na stejně velké kousky nakrájíme očištěný pórek. Cibuli nakrájíme na silná kolečka. Fazole slijeme a necháme v cedníku okapat.
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme maso a necháme zatáhnout. Poté přidáme i mrkev s pórkem a necháme lehce osmahnout. Přilijeme vývar a necháme 30 minut zakryté pokličkou podusit. Přidáme fazole a dále dusíme tak dlouho, aby maso změklo, cca 20-30 minut. Pórek za tu dobu v podstatě ztratí svou konzistenci a zahustí omáčku, pokud chceme zeleninu tužší, můžeme jí přidat později, osobně ovšem preferuji tuto variantu.






 Zdroj: http://www.apetitonline.cz/

Toto je můj oblíbený recept. Je rychlý, zdravý a je to velice neobvyklá kombinace surovin. Chuťově je ovšem naprosto geniální a vždy si na ní velice pochutnám, nezkusíte to taky?