sobota 6. září 2014

Rychlé nedělní lívance





Suroviny: 


600 ml mléka
100 g třtinového cukru
4 vejce
400 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
olej na smažení
javorový sirup k podávání

Postup: 


Všechny suroviny na těsto vložíme do mísy a metličkou vyšleháme, cca 30 sekund až minutu. Vznikne nám hladké řidší těsto. Pánev nebo lívanečník potřeme lehce olejem - tyto lívance se opravdu nemusí při smažení koupat v oleji. Lžící nebo malou naběračkou dáváme těsto na pánev a smažíme. Lívance se smaží opravdu velice rychle. Podáváme s javorovým sirupem, nebo podle zvyklostí.





 

Zdroj: http://www.mamincinyrecepty.cz/

Nej nej nej lívance co znám. Děláme je všude a vždy. Dome jen tak v týdnu pro radost, na návštěvách, nebo jako velkou rodinnou snídani v neděli ráno. Jsou opravdu velice dobré a neskutečně rychlé, vyzkoušejte je...