Zeleninová polévka





Suroviny: 


2 mrkve
2 brambory
+ zelenina podle sezony a obsahu lednice, několik růžiček květáku a brokolice, čerstvé fazolky (zelené nebo žluté), fenykl, kedlubna
pokud je málo čerstvé zeleniny přidám z mrazáku i hrst hrášku nebo kukuřice
olej
polohrubá mouka
červená paprika (koření)
majoránka
sůl, pepř

Postup: 


Všechnu zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme: brambory, kedlubnu a fenykl na kostičky, mrkev na kolečka. Květák a brokolici rozebereme na růžičky. Fazolky z obou stran okrojíme a nakrájíme na kousky. Na trošce oleje případně i na másle uděláme zlatavou jíšku. Do téměř hotové jíšky přidáme cca 1 lžičku papriky a ihned zalijeme vodou. Přidáme zeleninu a tolik vody, aby byla všechna zelenina ponořena. Posolíme a vaříme cca 30 minut než všechna zelenina změkne. Ke konci vaření přidáme majoránku a dochutíme solí. Můžeme podávat.




Tohle je moje oblíbená polévka, je rychlá a vždy najdu v lednici dost surovin ze kterých ji mohu uvařit. No a pokud je zrovna zima a v lednici žádná zelenina není, lze použít koupenou mraženou směs zeleniny.