čtvrtek 21. srpna 2014

Rychlá avokádová pomazánka





Suroviny: 


1 zralé avokádo (tzn, měkké, ale bez fleků)
1 lžíce šťávy z citronu
1 lučina/žervé/tvaroh
sůl

Postup: 


Avokádo oloupeme, rozpůlíme, vyloupneme pecku a dáme do hlubokého talíře. Vidličkou avokádo rozmačkáme na kaši, menší kousky mohou zůstat, pomazánka bude působit rustikálně. Přidáme lžíci citronové šťávy, aby avokádo příliš rychle neztmavlo. Poté přidáme lučinu a a sůl podle chuti. Nejlepší je pomazánka z domácího žervé, pokud ho ovšem nemáte nevadí, lze použít kupované. Pomazánku konzumujeme ihned. Já ji mám nejradši namazanou na bagetu, spolu s rajčátkem a kvalitní klobáskou, ale kreativitě se meze nekladou. Pokud vám pomazánka zbude, uložte ji do lednice, na povrchu sice ztmavne, na její chuti to ovšem nic nezmění.