pátek 1. srpna 2014

Rajčatová polévka





Suroviny: 

6-7 středních rajčat
1 mrkev
1 pórek (není nutné)
1 lžíce rajčatového protlaku
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
1 lžička vývaru v prášku (není nutné)
sůl, pepř, cukr

Postup: 

Nakrájíme mrkev, cibuli, pórek a česnek na kousky. V hrnci rozpustíme máslo a nakrájenou zeleninu na něm podusíme. Mezitím připravíme rajčata. Nařízneme je do kříže na špičce a zalijeme horkou vodou. Po jedné minutě vodu slijeme a schováme si ji stranou. Část vody nalijeme na zeleninu, přidáme protlak a necháme dusit. Mezitím oloupeme rajčata a nakrájíme je na kousky. Rajčata přisypeme k zelenině a zalijeme slitou vodou, případně přidáme další vodu, tak aby byla zelenina ponořená. Necháme pomalu vařit cca 20 minut, aby všechny zelenina změkla. Poté vše rozmixujeme, ocukrujeme (podle toho, jak kyselá byla rajčata) a dochutíme solí a pepřem. Podáváme ozdobené bazalkou.
Já jsem pro syna přidala ještě těstoviny - zvlášť uvařené v osolené vodě.





Zdroj: http://www.allthecooks.com/