úterý 5. srpna 2014

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem





Suroviny:

1 červená řepa
kozí sýr
pepř, sůl
na zálivku: 4 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce medu
bageta k podávání
může přidat také salát, například rukolu nebo polníček

Postup: 


Červenou řepu oloupeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby na 200° C na hodinu. Já řepu obvykle peču s něčím dalším, je mi líto plýtvat elektřinu jen kvůli řepě samotné. Řepa upečená v troubě vydrží v lednici bez problémů tři dny, takže si ji můžete připravit dopředu.
Upečenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky a rozložíme na talíř. Nahoru naskládáme kozí sýr, osolíme, opepříme a zakápneme zálivkou připravenou z uvedených surovin. Podáváme s rozpečenou bagetkou a případně se salátem.






Zdroj: inspirace několika blogy na internetu, zejména: http://www.svasniprojidlo.cz/