úterý 8. července 2014

Bramborový salát s lososem a mangoldem





Suroviny: 


1 kg salátových brambor
250 g mangoldu (případně špenátu)
150 g lososa
2 stroužky česneku
olej na smažení
na zálivku: 2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce dijonské hořčice
sůl, pepř

Postup: 


Brambory uvaříme ve slupce do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Lososa osolíme a osmahneme na pánvičce, případně upečeme v troubě. Větší kousky radši peču, aby se pěkně propekly, menší kousky, jako je třeba část u ocasu, obvykle smažím. Z mangoldu odstraníme hrubý střed, natrháme ho na kousky a spolu s troškou česneku osmahneme na pánvičce, aby zavadl. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme lososa natrhaného na kousky a osmažený mangold. Vše zalijeme zálivkou a dosolíme. Řádně promícháme, necháme vychladit v lednici a můžeme podávat. Je to ideální večeře na letní horké dny.






Zdroj: http://www.toprecepty.cz/