úterý 22. dubna 2014

Vaječná pomazánka





Suroviny: 


4 vejce uvařená natvrdo
80 g másla
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl

navíc: 2 kyselé okurky/několik ředkviček/sterilovaná kapie

Postup: 


Vejce oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Pro líné jako jsem já lze vejce nakrájet i pomocí kráječe na vajíčky, kam je postupně umístíme ze třech různých stran. Změklé máslo rozmícháme s hořčicí. Přidáme vejce a opět důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Já jsem do pomazánky přidala ještě kyselé okurky nakrájené na jemno, ale doporučuji zkusit i variantu s ředkvičkami. Podáváme na chlebu, nebo na topince.





Zdroj: Jana Florentýna Zatloukalová: kalendář Kuchařka pro dceru 2014