úterý 1. dubna 2014

Sňídaňová ovesná kaše





Suroviny: 


1 hrnek ovesných vloček (1 hrnek vyjde cca pro dvě osoby) - požívám klasické vločky, ne jemné. V případě použití jemných vloček, stačí aby byly namočené cca 30 minut před vařením.
1 hrnek mléka
1 hrnek vody
třtinový cukr (případně jiné sladidlo)
podle chuti: čerstvé ovoce - jahody, banány, kakao, rozinky apod.

Postup: 


Večer předem namočíme vločky do mléka a vody a necháme do rána odstát. Ráno přebytečnou tekutinu slijeme, případně přidáme mléko, tak aby směs měla konzistenci kaše a necháme na sporáku projít varem. Přidáme cukr podle chuti, podle mě stačí 1-2 lžičky a můžeme podávat. Servírujeme každému podle jeho chuti s tím, co má rád. Mě nejvíc chutná s čerstvými jahodami nakrájenýma na kousky a zamíchanými do kaše. Případně zalité troškou javorového sirupu.