čtvrtek 3. dubna 2014

Květáková pizza





Suroviny: 


cca 1/2 květáku
1 mozzarela
1-2 vejce (podle velikosti)
parmazán
1 stroužek česneku
bazalka, sůl

Postup: 


Květák rozdělíme na větší růžičky, omyjeme a nastrouháme na struhadle na hrubo. Dáme do větší misky  a necháme v mikrovlnce vařit 8 minut na střední stupeň. Poté vyndáme a necháme vychladnout. Vlažné vymačkáme, abychom odstranili přebytečnou vodu.
Mozzarelu nakrájíme na menší kostky, parmazán nastrouháme, česnek rozmělníme. Květák smícháme se všemi zbývajícími surovinami, parmazánu a soli dáme podle chuti. Poté směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujeme do tvaru pizzy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180° C cca 30 minut. Hotové můžeme ihned podávat - doporučuji s čerstvou zeleninou, nebo můžeme dozdobit jako klasickou pizzu a dát ještě jednou zapéct do trouby.








Tento recept koluje na internetu v mnoha podobách a tak jsem ho taky zkusila. Rozhodně nečekejte chuť jako má pizza, ale je to moc zdravá alternativa, kterou stojí za to vyzkoušet.