neděle 13. dubna 2014

Jarní bramborový salát s ředkvičkami





Suroviny: 


500 g nových brambor
1 svazek mladé cibulky - pouze bílou část
1 svazek ředkviček
menší svazek pažitky
15 g másla
40 g slaniny
šťáva z 1 citronu
1 lžička hrubozrnné hořčice
sůl, pepř

Postup: 


Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka. Než se brambory uvaří, tak připravíme ostatní suroviny. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky, pažitku nasekáme, cibulky nakrájíme na větší kousky, slaninu na kostičky.
Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tlusté plátky a smícháme s ředkvičkami, dochutíme solí a pepřem. V rendlíku rozpustíme máslo, na něj dáme slaninu a necháme vyškvařit. Nakonec přidáme cibulky a smažíme do sklovata. Hotovou směs odstavíme z ohně, přidáme šťávu z citronu a hořčici.
Nakrájené brambory s ředkvičkami spojíme s máslovou směsí a zasypeme pažitkou. Salát můžeme podávat ihned teplý, nebo ho můžeme nechat vychladit v lednici a podávat studený. Chuťově jsou zajímavé obě varianty.




Zdroj: http://ona.idnes.cz/