středa 2. dubna 2014

Domácí pribiňáček kakaový






Suroviny: 


1 pařížská šlehačka (kdo chce dělat vanilkovou verzi použije prostě klasickou smetanu ke šlehání)
2 tvarohy ve vaničce
2 vanilkové cukry (nebo 1 vanilínový) - pravé vanilkové cukry mají gramáž 8 g, proto dávám dva, vanilínový cukr má 20 g

Postup: 


Pařížskou šlehačku vyšleháme mixerem do tuha. Aby se nezdrcla je potřeba ji šlehat na co nejmenší otáčky, sice to trvá déle, ale smetana bude krásně hladká bez hrudek. Ke konci šlehání přidáme vanilkové cukry. Nakonec vařečkou vmícháme oba tvarohy a můžeme konzumovat. Chutná ještě lépe po vychlazení v lednici.




Zase jeden z receptů, co putuje internetem v mnoha obměnách a jak jsem slyšela dostal se už i do televize. A tak mi to nedalo a musela jsem ho taky zkusit. Tato verze je od kamarádky Petry a je opravdu moc dobrá. A hlavně v porovnání s klasickým pribiňáčkem je neskutečně levná. Takže doporučuju těm, co mají doma jedlíky, protože, těm se to určitě vyplatí.