úterý 25. března 2014

Rychlé kuřecí na smetaně





Suroviny: 


kuřecí prsní řízky (počet podle počtu strávníků)
1 cibule
olej
1 lžíce polohrubé mouky
1 smetana na vaření
plnotučná hořčice
sladká paprika, sůl

Postup:


Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji ji lehce osmahneme. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostičky a smažíme za občasného míchání tak, aby se maso zatáhlo. Poté maso posypeme sladkou paprikou a ihned podlijeme vodou. Vody dáme tolik, aby v ní maso bylo téměř všechno ponořené. Osolíme. Zakryté dusíme do měkka, v normálním hrnci cca 30 minut, v papiňáku stačí 20-25 minut. Maso v normálním hrnci kontrolujeme a případně přidáváme vodu. Do smetany na vaření přidáme lžíci polohrubé mouky a důkladně promícháme, pomalu přidáváme k měkkému masu a mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Smetanu necháme projít varem a dochutíme hořčicí. Já dávám na 2-3 kuřecí řízky jednu lžíci hořčice. Maso ochutnáme a případně znovu osolíme. Podáváme s knedlíkem a brusinkami, nebo dětem s těstovinami.






Tohle je jeden z receptů mého dětství. Maminka nám tohle jídlo vařila celkem často a měli jsme ho moc rádi. Dnes ho vařím já svému synovi a chutná mu stejně jako tenkrát nám.