pátek 8. listopadu 2013

Fazolky se slaninkou





Suroviny: 


zelené fazolky (čerstvé nebo mražené)
slanina - druh a množství podle chuti. Já jsem použila Westfálský bok.

Postup: 


Fazolky krátce povaříme v osolené vodě - stačí cca 5 minut, aby byly na skus. Při delším vaření příliš rozbřednou. Slaninu nakrájíme na kousky a dáme smažit do pánve. K slanině přidáme uvařené a scezené fazolky, promícháme a necháme společně chvilku prohřát, aby se chutě propojily.
Fazolky podáváme s pečeným masem, steakem apod.






Toto je velice moderní příloha a najdete ji na mnoha serverech o vaření. A tak jsem neváhala, spoustu verzí receptu jsem si prošla a podle toho co jsem vyčetla jsem si vyzkoušela udělat vlastní fazolky. Jsou výborné a opravdu jednoduché... dáte si taky?