sobota 12. října 2013

Kuřecí řízečky v hořčičné marinádě s vodkou




Suroviny: 

2-3 kuřecí prsa
1-2 vejce (podle velikosti)
2 lžíce solamylu
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička soli
pepř
1 lžička vodky (nemusí být)
olej na smažení

Postup: 


Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na menší medailonky - lehce naklepeme. Vejce rozklepneme do misky a postupně do něj zašleháme všechny suroviny na marinádu. Solamyl zašleháme po troškách, aby nehrudkovatěl. Připravené řízečky naložíme do marinády a necháme odpočinout do chladu minimálně na několik hodin. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že nejlepší je nechat odležet přes noc, ale nic se nestane pokud zůstanou v lednici i dva dny. Řízečky smažíme na oleji do zlatova. Podáváme s bramborovou přílohou a se zeleninou. Doporučuji parmazánovou bramborovou kaši.










Tohle je zase jeden z receptů mojí babičky Irenky. Poprvé jsem ho zkusila jen kvůli vodce, ale musím říct, že je to lahůdka, která u nás doma chutná všem. Výhodou je, že se maso dá naložit dopředu a pak večer jen přijdete domů, hodíte maso na pánvičku a pokud přidáte zeleninu, máte hned výbornou a rychlou večeři. Zkuste...