pondělí 30. září 2013

Švestkový crumbl/krambl


Podzimní dezert plný šťavnatého ovoce. Není nic lepšího a hlavně jednoduššího. 


Suroviny:


na 2-3 porce
250 g švestek
1 jablko/hruška
75 g rozdrcených máslových sušenek
60 g másla
25 g třtinového cukru
25 g hladké mouky
skořice

Postup: 


Švestky omyjeme a vypeckujeme. Jablko nebo hrušku (podle chuti) oloupeme a spolu se švestkami nakrájíme na kousky. Zapékací mističky, nebo hrníčky, nebo jednu větší misku vymažeme máslem. Do mističky dáme nakrájené ovoce a zasypeme drobenkou udělanou z ostatních surovin. Skořici můžeme dát do drobenky, nebo s ní drobenku pouze posypat. Pečeme v troubě vyhřáté na 180° C cca 20 - 30 minut. Servírujeme ještě teplé jen tak nebo s vanilkovou zmrzlinou.