středa 18. září 2013

Jemný bramborovo-mrkvový krém



Suroviny: 


2 mrkve
2 brambory
kousek pórku
1 hrnek polotučného mléka
1 l zeleninového vývaru (použila jsem sypkou směs od Alnatury)
zakysaná smetana a petrželka na ozdobu

Postup: 


Mrkev i brambory oloupeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory na větší kousky. Pórek očistíme a opláchneme, nakrájíme na jemno. Zeleninu vložíme do hrnce, zalijeme vývarem, podle chuti osolíme a uvaříme do měkka, cca 20 minut. Do hrnce poté přidáme teplé mléko a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Podáváme podle chuti buď s kysanou smetanou, nebo se sekanou petrželkou. 





Zdroj: Petra Lamschová, Petr Havlíček: Jídlo jako životní styl II.