pátek 2. srpna 2013

Vepřové medailonky na houbách



Suroviny:


vepřová panenka (množství podle počtu strávníků)
100-200 g hub (použila jsem žampiony)
špetka drceného kmínu
1 cibule
sůl, pepř
slunečnicový olej

Postup: 


Panenku nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme kapku oleje a na něm zprudka osmažíme plátky panenky tak, aby se zatáhly. Na druhé pánvi zpěníme na lžičce oleje najemno nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme houby a kmín, podlijeme vodou a podusíme doměkka. Poté přidáme maso a necháme minutu prohřát. Podáváme s rýží nebo s bramborem. 





 






 Zdroj: Petra Lamschová, Petr Havlíček: Hezky česky, hravě a zdravě!