sobota 6. července 2013

Tuňákové quesadillas


Suroviny: 


tortillas
1 konzerva tuňáka
sýry podle chuti - ráda dávám eidam, mozzarellu, nivu apod. 
1 zelená paprika
olivový olej


Postup: 


Sýry nastrouháme, papriku očistíme a nakrájíme na malé kousky. Tuňáka necháme okapat. Na pánev dáme kapku oleje a rozetřeme ji. Na ni položíme suchou tortillu. Na tortillu nasypeme kousky papriky, rozložíme tuňáka a zasypeme sýrem. Přikryjeme druhou tortillou a necháme prohřát. Až se sýr rozpustí a spojí obě placky a  můžeme je opatrně otočit, aby se obsah nerozsypal. Servírujeme rozkrájené na čtvrtiny. 










Tento recept jsem jednou zahlídla v televizi při vaření pana Babicy. Vím, že tento kuchař je českým národem hodně kritizován jako patlal, ale na druhou stranu vaří pro lidi a ze surovin, které jsou běžně k dostání. A konečně, nikdo nás přece nenutí vařit podle něj vše. Toto jídlo je opravdu výtečné jako rychlá a myslím, že i celkem zdravá večeře. Suroviny na něj mám téměř vždy doma a tak se stalo pravidelnou součástí našeho jídelníčku a rozhodně ho doporučuji každému, kdo nechce trávit v kuchyni příliš mnoho času, ale chce se dobře najíst.