úterý 9. července 2013

Dětská frankfurtská polévka

Suroviny: 


2 nožičky dobrého  párku (používám dětské)
2-3 brambory
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce polohrubé mouky
1-2 lžičky sladké papriky
kostku bio zeleninového bujonu
cca 50 ml mléka
petrželka k podávání
sůl, pepř


Postup: 


V hrnci na oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a zasypeme jí moukou. Až zezlátne a vznikne jíška přisypeme mletou papriku a okamžitě zalijeme vodou. Paprika by se neměla smažit jinak zhořkne. Použijeme cca litr až jeden a půl litru vody. Přidáme bujon, na malé kostičky nakrájené brambory, sůl, pepř a přivedeme k varu. Když brambory změknou přidáme na kolečka nakrájený párek a mléko. Necháme projít varem, ochutnáme a případně dochutíme. Podáváme s petrželkou.





Ve školní jídelně to byla moje oblíbená polívka a mám ráda i její hospodskou verzi, ale nějak jsem na ní zapomněla a najednou se zase objevila. Na internetu jsem prošla pár receptů, udělala testovací verzi a teď vám jí předkládám tak, jak mi chutná a jak na ni vzpomínám.