úterý 18. června 2013

Rebarborový koláč



Suroviny: 


300 g mouky (můžeme kombinovat i různé druhy mouky, já použila 200 g hladké pšeničné a 100 g špaldové)
150 g cukru krupice
80 g oleje
250 ml mléka
1 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
1 lžička skořice
cukr na posypání
rebarbora (cca 500 g)

Postup: 


Nejprve si připravíme rebarboru. Oloupeme jí, okrájíme dřevnatý konec a špičku s lístky a nakrájíme na širší kousky. Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. 
Všechny suroviny na těsto spojíme metličkou dohromady a vymícháme hladké těsto. Těsto vylijeme na plech a posypeme hustě rebarborou. Pokud je hodně kyselá, můžeme posypat třtinovým cukrem. Pečeme v troubě na 175 ° C asi 25 minut. Před podáváním pocukrujeme.