úterý 25. června 2013

Pivní štrůdl



Suroviny:


350 g hladké mouky
125 g Hery
150 ml piva
jablka
strouhanka, strouhaný perník
rozinky, sušené meruňky, švestky, ořechy - záleží na chuti
skořice

Postup: 


V kastrůlku rozpustíme Heru a ještě do horké vlijeme pivo. Směs spojíme s moukou do hladkého těsta. 
Těsto rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme plát na jednu nohu štrúdlu. Postupně přeneseme na plech s pečícím papírem. Prostor, kam chceme dát nastrouhaná jablka vysypeme směsí strouhanky a perníku. Nahoru dáme nastrouhaná a vymačkaná jablka a na ně podle zvyklostí např. sušené ovoce, rozinky. Dále koření a pokud jsou jablka kyselá pak i trochu cukru. 
Pečeme na 180  °C cca 40 minut.