pátek 21. června 2013

Karlovarský knedlík



Suroviny: 


10 rohlíků (obvykle dávám bílé, ale klidně se část může nahradit celozrnnými, grahamovými apod.)
3 vejce
smetana na vaření (12%)
zelená petrželka
100 g másla
sůl
pepř


Postup: 


Rohlíky nakrájíme na kostičky. Ve velké míse je osolíme, opepříme a zalijme smetanou. Necháme vsáknout a přidáme rozpouštěné máslo, najemno nasekanou petrželku a žloutky. Bílky vyšleháme zvlášť a opatrně spojíme s knedlíkovou směsí. 
Ze směsi vytvarujeme na vlhké utěrce knedlík. Ten utěrkou omotáme, po stranách ovážeme provázkem a dáme vařit do osolené vroucí vody. Já dělám knedlíky dva, protože nemám na jeden dost velký hrnec, kdo má, může si ušetřit práci a udělat pouze jeden knedlík. Po 15ti minutách vaření knedlíky opatrně otočíme, po dalších 15ti minutách jsou hotové a můžeme je z vody vyndat. Necháme chvilku odstát, poté rozbalíme a můžeme servírovat.