Banánové sušenky (cookies)



Suroviny: 



2 banány
100 g hořké čokolády
2 hrnky hladké mouky (o velikosti 250 ml)
1/2 hrnku třtinového cukru
hrst jemných vloček
160 g másla
2 vejce
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
1 vanilkový cukr
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky soli 

Suroviny jsou velice variabilní, mouku dávám tu co zrovna mám doma, cukr může být bílý a stejně tak čokoláda může být i jiná, nebo jí můžeme nahradit ořechy. Skořici můžeme zaměnit mletým zázvorem apod. 

Postup: 


Smícháme v míse všechny suché suroviny, poté přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, vajíčka, rozmačkané banány a vše promícháme. Nakonec přidáme čokoládu nakrájenou na malé kousky (část čokolády můžeme odložit stranou a po kouscích ji dávat na sušenky před upečením). Vypracujeme husté těsto, které pomocí čajové lžičky nanášíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 ° C cca 20 - 30 minut. 








Tohle je recept, kterým vše začalo. Kdysi dávnou jsem si ho jako jeden z prvních nalepila do kuchařky (ani nevím odkud) a po nějaké době si na něj vzpomněla a vyzkoušela ho. Každý, kdo sušenky ochutnal, je má rád. Recept jsem už dávala tolika lidem, že už mě nebavilo ho neustále někomu posílat emailem. Takže tady je hlavně pro ty, co už ho ochutnali, ale i pro ostatní.... nebojte se a vyzkoušejte ho.